Na een overlijden

Na een overlijden moet het volgende gebeuren:

Bij een overlijden thuis direct uw eigen huisarts of de dienstdoende huisartsenpost bellen.
Bij een overlijden tijdens een reis: de alarmcentrale van uw reisverzekering bellen.
Bij een overlijden in een ziekenhuis: ga na of er een donorcodicil aanwezig is
Als de (huis)arts is geweest moet u zo snel mogelijk Ben Jansma uitvaartverzorging of een andere onafhankelijke uitvaartondernemer waarschuwen.

Voor het regelen van de uitvaart na overlijden heeft u nodig:
Het legitimatiebewijs van de overledene en de uiteindelijke opdrachtgever.
Het eventuele trouwboekje van de overledene, (is niet meer verplicht).
Adressen voor het verzenden van rouwkaarten. (als u het adresseren van de rouwbrieven door ons wilt laten verzorgen)
Verzekeringspolissen, (is niet verplicht).
Wilsbeschikking (indien aanwezig).
Mogelijk kunt u ook al de kleding (incl. ondergoed en sokken) klaarleggen.
Is dit niet mogelijk, dan kan dit natuurlijk ook op een later tijdstip.

Uw keuze van een begrafenisonderneming is altijd vrij. Ook als de verzekering bijvoorbeeld bij Yarden, Yarden-AVVL, Monuta, Dela, Reaal, Amev-Ardanta enz. loopt kunnen wij de uitvaart verzorgen. Ook als u bij een uitvaartondernemer een deposito of een zgn. koopsom gestort bent u altijd 100% vrij in uw keuze!!

Op uw verzoek zorgt de (onafhankelijke) uitvaartondernemer voor de verzorging en het eventueel overbrengen van de overledene naar een door u gewenste rouwkamer. Bij het opbaren in een “thuis situatie” zorgt de uitvaartondernemer voor een bed- of kistkoeling.

Weet u dat u zelf kunt bepalen hoe uw uitvaart er uit moet komen te zien? En veel nabestaanden ervaren dit als zeer prettig. Het ‘zelf’ regelen kunt u doen d.m.v het invullen van een wilsbeschikking. In deze wilsbeschikking worden al uw persoonlijke wensen schriftelijk vastgelegd. U kunt bij ons een gratis wilsbeschikkingsformulier aanvragen via de email of telefonisch. Als wij op kantoor zijn dan kunt u deze ook persoonlijk komen afhalen. Wilt u meer informatie v.w.b. de mogelijkheden in een wilsbeschikking , dan verwijzen wij u graag door naar de pagina wilsbeschikking.  Heeft u interesse in een gepersonaliseerde wilsbeschikking met daarin eigen vragen, neem dan contact met ons op.